En sint zag dat het goed was…

sint-1

Sinterklaas voor het Sint-Nicolaasaltaar in de Dominicanenkerk. Foto’s:
picmaickel.nl
Klik op de foto, of kijk hier voor alle foto’s van Fotopiet Maickel Geurts!

Het was een enorm succes, de Sinterklaasintocht in Assendorp op zaterdag 19 november 2016. ‘Het was stervensdruk’, aldus de Sint. ‘Mijn donkerbruine Pieten en ik heb honderden kinderhanden geschud. De sfeer was geweldig, er was geen wanklank te horen, Assendorp kan trots op zichzelf zijn.’

De Sint kreeg soms lastige vragen te beantwoorden. ‘Zo vroeg een kindje me waar mijn trouwe schimmel Amerigo was. Ik heb uitgelegd dat die op dat moment in de Aa-landen rond galoppeerde. Een andere peuter vroeg me hoe oud ik was. “Ik ben zo oud, zolang jij in mij gelooft”, zei ik. Daar moest ze natuurlijk diep over nadenken, maar dat is goed. Kinderhersentjes moeten getraind worden, dat vind ik als ware kindervriend heel belangrijk. Ach en wat is er mooier dan een kind dat zegt: “Sint mag ik u een hug geven?” Daar doe ik het voor. En na alle warme feestelijkheden en de leuke activiteiten op het Assendorperplein, sprak ik tegen mezelf: “En sint zag dat het goed was!”‘.

 

You may also like...