Hij komt, hij komt! Sinterklaasintocht Zwolle en Assendorp

Sinterklaasintocht vanaf Rodetorenplein Zwolle
Het is bijna zover: op zaterdagmiddag 18 november om 14.20 uur komt Sinterklaas met zijn pieten per boot in Zwolle op het Rodetorenplein aan. Er volgt een fantastische optocht door de binnenstad met allerlei leuke details. Route vanaf 15.00 uur: Rodetorenplein, Buitenkant, Vispoortbrug, Thorbeckegracht, Diezenpoortenbrug, Kerkstraat, Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Oude Vismarkt en Korte Ademhalingssteeg richting het Grote Kerkplein. Op het Grote Kerkplein is het van 14.30 tot 17.30 feest met optredens en spelletjes waarmee kinderen een Pietendiploma kunnen halen. Sint wordt om 16.00 uur op het Grote Kerkplein verwacht.

Sinterklaasintocht Assendorp
Een week later, op zaterdag 25 november om 13.30 uur, arriveert Sinterklaas in Assendorp. De start van de intocht is voor het Dominicanenklooster en na een rondje Assendorperstraat is er rond de klok van 14.45 uur feest op het Assendorperplein met een kinderdisco.

 

Dit vind je misschien ook leuk...