Het Museum

 

Het Sinterklaasmuseum Zwolle blijft je verbazen!

Het Sinterklaasmuseum Zwolle voorziet in een behoefte. Dat is in de loop der jaren wel duidelijk geworden. Sinds de opening op Sint Maarten 2006 hebben al tienduizenden mensen de afdaling naar de kelder gemaakt. Het museum is dan ook in vele opzichten uniek. Niet alleen vanwege de ongelofelijk omvangrijke en bijzondere collectie, maar ook vanwege het feit dat het zich onder de grond bevindt. En wie kent er een museum met een oppervlakte van slechts twaalf vierkante meter! Het Sinterklaasmuseum Zwolle is het best lopende museum per vierkante meter, dat kan met zekerheid gesteld worden.

Van alles te zien
De reacties zijn positief. Een gemiddeld bezoek duurt zo’n twintig minuten. Sommige belangstellenden kunnen echter niet loskomen van de mooie sfeer en de warme uitstraling en blijven langer. Er is dan ook veel te zien: Sinterklaas- en Zwarte Pietbeelden in soorten en maten, lp’s, boeken, tekeningen, een kam en borstel, foto’s, poppen, snoepgoed, kandelaars en natuurlijk ontbreekt de bisschopswijn niet. Bij opa’s en oma’s komen nostalgische gevoelens naar boven, en de kinderen verbazen zich over het bijzondere en kleurrijke schouwspel. Veel vragen over Sinterklaas worden beantwoord. Je staat verbaasd van al die weetjes waar je nooit van wist.

Volop belangstelling
Onze doelstelling is: Sinterklaas en zijn oeroude Nederlandse traditie in stand en in ere houden. Gelukkig leeft het hele Sinterklaasgebeuren als nooit tevoren. Bezoekers komen van heinde en verre, zowel uit binnen- als buitenland. Lees het gastenboek er eens op na! Dit prachtig museum heeft inmiddels ook ruimschoots de aandacht genoten van de media. Het NOS Journaal, RTV Oost, lokale omroepen, tijdschriften, kranten en ook het NCRV-programma ‘Man Bijt Hond’ vonden het meer dan de moeite waard om er een uitzending aan te besteden. Kom ook eens langs op dit unieke plekje in het hart van een historische stadswijk, op nog geen vijf minuten lopen van het centrum van de oude Hanzestad Zwolle. En bovendien niet ver van het station! Je bent van harte welkom.

Tot snel! We zijn het hele jaar open!